Riscurile funcționării stivuitoarelor în spații frigorifice

stivuitoare în spații frigorifice

Iarna a sosit cu adevărat și a venit momentul să te încălzești, să pornești încălzirea in casa să cureti mașina dimineața.

Dar când temperatura scade sub zero, gândiți-vă și la operatorii de stivuitoare care lucrează în depozitele frigorifice - unde temperaturile pot ajunge până la -35 ° C pe tot parcursul anului.

Lucrul în aceste medii extreme nu este ușor pentru lucrători. Îmbrăcămintea termică de înaltă performanță este o necesitate pentru a evita hipotermia sau înghețul, iar cabina încălzită este absolut necesară dacă șoferii petrec schimburi lungi în depozitul frigorific.

Totuși, aceste tipuri de temperaturi pun și unele stresuri majore asupra stivuitorului dvs, ceea ce poate provoca probleme mari in funcționare, dacă nu este pregatit corect.

Capacitatea bateriei

Temperaturile scăzute pot afecta semnificativ capacitatea bateriilor cu plumb. Temperatura la care este redusă capacitatea este destul de ridicată - o baterie pierde aproximativ 1% din capacitatea sa la fiecare grad sub temperatura de 20° C. Toate acestea, la temperaturi extrem de scăzute, problema este mult mai ușor de observat. Într-un depozit frigorific unde temperatura este de -35° C, bateria ar putea avea mai puțin de jumătate din capacitatea pe care ar avea-o la temperatura camerei dacă nu sunt luate măsuri de precauție. Capacitatea mai mică înseamnă schimbări mai frecvente ale bateriei, ceea ce creează probleme cu aparitia condensului pe stivuitoare si componentele lui.

Vâscozitatea uleiului

Cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât este mai gros și mai vâscos uleiul care unge părțile mobile ale camionului. Acest lucru poate duce la aparitia problemelor mecanice ce trebuie eliminate, conducand astfel la timpi de stationare. Pentru stivuitoarele adaptate lucrului in spatii frigorifice, este obligatoriu a se folosi lubrifianți rezistenți la frig.

Fragilitatea metalului

Temperaturile extreme pot face chiar și metalul mai fragil, în special la îmbinările prin sudura. Acest lucru nu poate fi observat în condiții normale, dar atunci când sunt ridicate sute de kilograme la înălțime de pe sol, ar putea fi chiar periculos. Producătorii trebuie sa se asigure întotdeauna că calitatea sudurilor și a oțelului utilizat in constructia stivuitoarelor vor putea face față cu -35 ° C, deci alegerea furnizorului dvs. este vitală.

Întotdeauna va fi dificil să lucrați la temperaturi mai scăzute decât sunt la Polul Nord, dar colaborând îndeaproape cu furnizorul dvs. de stivuitoare pentru a găsi cea mai bună soluție de echipament, puteți măcar sa va asigurați-vă că stivuitoarele oferite vor fi în măsură sa faca fata unor astfel de solicitari.

Adaugă un comentariu

ADAUGĂ COMENTARIU FĂRĂ SĂ TE ÎNREGISTREZI

0

Comentarii (731)

Load Previous Comments